BABYSALMESANG

Babysalmesang:

Et tilbud til alle forældre med babyer mellem 0-10 mdr.      

Vi afholder et forløb forår og efterår skiftende mellem de 2 kirker i Holsted.

Se nærmere på opslag og i kirkebladet.

 Hvad er babysalmesang?

Babysalmesang er dåbsoplæring som sang, musik, bevægelse og rytmik for de aller-mindste. Vi synger, danser og vugger sal-mernes stemning ind i de små. Salmerne lægges ned i barnet som et lille kim. Vi laver rim og remser, puster sæbebobler, vifter m. tørklæder, lytter til musik og forskellige instrumenter, alt imens vi bruger kirke-rummet og dets muligheder.

Alle kan være med - døbte som udøbte – der kræves ingen særlige forudsætninger - for det lille barn er mors og fars stemme altid den smukkeste.

Hvert forløb afsluttes med en kop kaffe/the/vand og en lille hyggesnak.

Hvorfor er babysalmesang godt?

”Aktiv beskæftigelse med musik påvirker barnets personlighedsudvikling, både på det intellektuelle, det emotionelle, det kreative, det sproglige, det sociale og det motoriske område.  Barnet er instinktivt modtageligt for den rene vare, for den ægte lyd. Derfor er det mors og fars stemmer, barnet skal høre, og derfor er det godt, hvis det er muligt at præsentere barnet for levende musik, sunget og spillet af levende mennesker på levende instrumenter. Der findes ingen form for formidling, der har den samme gennemslagskraft, som den levende.”

 

Inge Marstal, professor i musikpædagogik.